Nieuws

Sinterklaas en Kerstmis

Deze decembermaand hebben we al twee feestjes achter de rug op De Taaltuin.
Op 1 december hadden we de Goedheiligman uitgenodigd. Hij kwam aan in zijn koets met maar liefst vijf Pieten! Alle klassen hadden optredens voorbereid en de Sint genoot met volle teugen. Hoewel sommige Pieten nog lerende waren, lukte het hen aardig om mee te dansen, zingen en springen. Alle kinderen werden rijkelijk beloond met strooigoed en er was zelfs voor iedereen een cadeautje. Het was een heerlijke middag met z’n allen.
Een paar dagen later hebben de leerlingen van de bovenbouw en het voortgezet onderwijs surprises met elkaar gedaan. Ontzettend creatieve kunstwerkjes werden meegebracht. Uiteraard inclusief gedichten en leuke cadeautjes.

Daarna deed de Kerst z’n intrede en hebben we in twee middagen (jongsten en oudsten) een knusse kerstviering gehad. We hebben liedjes gezongen, naar verhalen geluisterd, geknutseld en gesmikkeld van al het lekkers dat iedereen had meegenomen.

De vakantie staat nu voor de deur. We hopen dat iedereen lekker uit kan rusten en gaat genieten van samenzijn met familie en vrienden. Een gezellige kerst en een knallend 2019 gewenst!

(Kijk voor meer foto’s op onze facebooksite)

Advertenties

Pannenkoekencultuurdag

ctie (46)

Op de laatste dag van augustus was de eerste cultuurdag van dit schooljaar een feit. Deze vroege cultuurdag had ermee te maken dat er een heuse Nederlandse pannenkoekenbakker in de stad was; Robin Vogelaar. Hij wilde graag op De Taaltuin langskomen om samen met ons die oer-Hollandse lekkernijen te bakken. De middag begon met een aantal hilarische spelletjes. Eerst moesten de kinderen het tegen de koekenpan opnemen en proberen alle ingrediënten voor het beslag te verzamelen. Toen dat binnen was, konden we ons focussen op de losse ingrediënten. Bij het spel melkvoetbal was het de bedoeling om zoveel mogelijk melk over te houden. Dit werd gewonnen door Samoedra. Bij de eierrace was Vya de snelste en bij het snoep-meelhappen heeft Hope gewonnen. Na de pannenkoekenquiz hebben we geluisterd naar een presentatie van Robin en daarna was het bakken geblazen! Gelukkig hadden een aantal ouders al flink voorgebakken, dus hoefden we niet lang te wachten tot we konden aanvallen. Iedereen ging met een volle buik naar huis en we konden terugkijken op een geslaagde cultuurdag!

Hieronder een impressie van de dag. Check onze Facebookpagina voor meer foto’s.

 

Inzamelingsactie voor Lombok

De afgelopen maand zijn er een aantal grote aardbevingen en vele naschokken geweest op het eiland Lombok. Hierbij zijn honderden slachtoffers gevallen. Daarnaast zijn honderdduizenden mensen dakloos, omdat hun huizen volledig verwoest zijn. Graag wilden wij met De Taaltuin hulp bieden door spullen op te sturen die in de eerste levensbehoefte voorzien. De leerlingen en leerkrachten hebben allerlei spullen bij elkaar verzameld zoals kleding, rijst, mie en verzorgingsproducten. Hartstikke bedankt voor ieders bijdrage!

thumbnail

Een ei is geen ei…

Afgelopen week stond in het teken van Pasen op De Taaltuin. Als klapper op de vuurpijl kregen we ook nog bezoek van de paashaas. Helaas was hij ons te snel af en ging hij er als een haas vandoor, maar hij heeft tot twee keer toe chocolade-eitjes verstopt in de tuin.
Bedankt haas!
Deze week heeft De Taaltuin een weekje vakantie, maar de school opent haar deuren weer op 9 april.

Cultuurdag Olympische Winterspelen

DSC02432

Afgelopen zaterdag stond De Taaltuin in het teken van de Olympische Winterspelen. De Spelen werden geopend met een intocht van alle sporters. Daarna gingen de leerlingen in groepjes aan de slag met activiteiten die door de hele school verspreid waren.  Er werd geschaatst, gecurld, gelanglauft, geshorttrackt en nog vele andere sporten werden beoefend. Toen de leerlingen aan het einde van de middag uitgeblust bij de sluitingsceremonie zaten, bleek dat iedereen een gouden medaille had gewonnen. Peking, maak je borst maar nat over vier jaar! Na de uitreiking en een ereronde door de school werd de schaatsbaan geopend.
Kijk voor nog veel meer foto’s op onze Facebookpagina.

DSC02493

 

Pub quiz #6!

Op 24 februari wordt de pub quiz weer georganiseerd in ViaVia. Dit is alweer de zesde editie en elke avond is een succes gebleken. Kom alleen en sluit aan bij een groepje of kom met een groep van vier en schrijf je meteen in als team. Het winnende team heeft natuurlijk eeuwige roem én krijgt een fles wijn. De opbrengst van deze avond gaat naar De Taaltuin. Graag tot zaterdag 24 februari in ViaVia!

 

Pubquiz feb 2018

Schip ahoy!

piraat

Het thema wat momenteel centraal staat op De Taaltuin is ‘piraten’. Vier weken lang werken wij binnen dit thema. In het basisonderwijs hebben we het onder andere over windrichtingen, landkaarten en zelfs Piet Hein die de Zilvervloot heeft gekaapt.

Vorige week zijn we met de peuters gestart met het maken van onze eigen piraat. Deze week hebben wij deze piraat afgemaakt. We hebben geleerd over zijn ooglapje, de hoed en de papegaai.
Vaar gerust De Taaltuin binnen voor wat zeebeschuit, maar pas op dat je geen scheurbuik krijgt…

Kerstviering

ADSC02249

De vakantie is een feit, in 2017 gaan we niet meer naar De Taaltuin. Iedereen kan genieten van een welverdiende vakantie en terugkijken op een mooi jaar.

Goed nieuws wat we deze week kregen is dat vanaf volgend jaar de subsidie terugkomt. De nieuwe Nederlandse regering heeft (heel verstandig) besloten  dat Nederlandse scholen in het buitenland vanaf 2018 weer jaarlijks subsidie zullen krijgen. Een mooi kerstcadeautje dus!

Afgelopen week hebben we met alle leerlingen de laatste les Kerstmis gevierd. Het was een gezellig en smakelijk feest.
Vanaf hier wenst het team van De Taaltuin iedereen fijne dagen toe en een geweldig mooi 2018!

Bekijk hier meer foto’s van de kerstviering.

Sinterklaasfeest

Zaterdag 2 december werd op De Taaltuin het Sinterklaasfeest gevierd. Plots kwam er een piet in paniek naar boven toe. Sinterklaas was kwijt! Na heel hard te hebben gezongen kwam Sinterklaas aan op de scooter. De leerlingen hebben ontzettend hard geoefend om stukjes voor de Sint op te voeren. Zo hadden wij een vertelpantomime, een sinterklaasquiz, een dans en een poppenkastvoorstelling. Na de uitvoering kregen de kinderen een handje strooigoed. Na afloop van alle stukjes hadden de pieten een enorme zak, met voor iedereen een cadeautje. Tijdens het feest kon er gesmuld worden van diverse hapjes, belegde broodjes en eclairs. De eclairs en een deel van de broodjes werden gesponsord door Hani’s bakery. Nogmaals bedankt!

Maandag 4 december hebben de kinderen uit groep 7 en VO1 surprises gedaan samen met de juffen. De meeste surprises zijn ontzettend mooi geworden. Zo hadden we surprises van een theezakje, verfpalet en een boek. Daarna hebben we pannenkoeken gegeten die VO1 gebakken had. De avond werd afgesloten met het Sinterklaasjournaal.

Kijk op de Facebooksite van De Taaltuin voor meer foto’s.